Videospel med Harry Potter-tema

Den första boken i serien om den blivande trollkarlen Harry Potter kom ut 1997 och 2001 kom den första filmatiseringen. Det är mycket just tack vare filmerna som Harry Potter blivit känd hos den stora massan, som sedan kanske fick mersmak och gick och köpte böckerna.

Harry Potter-spel i många format

I svallvågorna av succén med filmerna och böckerna säljs förstås även stora mängder Harry Potter merch i form av ryggsäckar, muggar, posters och annat. Det har även släppts ett flertal videospel som bygger på Harry Potter-världen, både till PC, konsol och mobil.

Harry Potter: Wizards Unite är ett mobilspel utvecklat av Niantic, som även ligger bakom Pokémon Go. Det märks eftersom Wizards Unite bygger på samma spelmekanik, nämligen AR (augmented reality). Precis som i Pokémon Go går man omkring utomhus och håller upp mobilen på olika platser för att kunna se olika monster andra karaktärer, i detta fall från Harry Potter-universumet.

Vifta med trollstaven

Ända sedan 2001, då den första filmen hade premiär, har det släppts videospel med Harry Potter-tema. Bland annat flera Legospel med Harry Potter som har blivit väldigt populära.

2012 kom även ett Harry Potter-spel till Xbox 360 som hade stöd för det djupseende kameratillbehöret Kinect. Man fick då med en trollstav som man kunde vifta med framför Kinect-kameran för att utföra olika trollformler i spelet.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PLAYRAY.SE