Klassiska Nintendo-spel

Nintendo har under decennier varit en av pionjärerna på spelmarknaden och en av världens största speltillverkare. De flesta som växte upp på 80-talet har starka minnen av deras 8-bitarskonsol eller GameBoy och minns glädjen från när Super Nintendo släpptes. Genom åren har vi lärt känna Mario och hans vänner, Link och prinsessan Zelda samt tryckt sönder de röda knapparna i friidrottsspelet Track & field. Vem har inte blivit galen på de hala banorna i Ice Climber, eller dött på level 22 i Donkey Kong på grund av buggen i programvaran? Följ med på en nostalgitripp genom klassiska spelupplevelser från Nintendo.

Spelserier som ännu lever

Efter 30 år i Sverige har Nintendo skapatnågra klassiska spelupplevelser som vi aldrig glömmer, och många som lever än idag. De största av dem har Nintendo lyckats hålla liv i ända från 8-bitarskonsolen ända till Nintendo Wii. Den mest klassiska karaktären är såklart Mario som ihop med brorsan Luigi ska rädda Prinsessan Peach från den onda draken Bowser. Deras äventyr fortgår i en mängd spel, men varianter som Mario Kart och Mario Sport bjuder också på en annan typ av tävlingsspel med alla karaktärerna. The Legend of Zelda räknas som en av världens bästa spelserier, med Ocarina of Time till Nintendo 64 som den absoluta höjdpunkten i serien.

Pokémon och världsherraväldet

Sedan sommaren 2016 finns det dock ett spel som har tagit världen med storm. Efter hård konkurrens från Sony och deras PS4, samt datorspelstillverkare som Blizzard behövde Nintendo en ny superhit. Spelserien Pokémon har länge varit exklusiv för Nintendo, men den senaste versionen, Pokémon Go, släpptes för alla typer av smartphones istället för på konsol. Succén lät inte vänta på sig och att spela Pokémon Go har nu blivit ett fenomen som både ung och gammal haft svårt att motstå. Nu släpps också armbandet Pokémon Go Plus av Nintendo själva som med hjälp av Bluetooth blinkar till när en Pokémon är i närheten.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PLAYRAY.SE